KONYHASZERELEM

2018. július 3., kedd

Francia kenyér egyszerűen

Nagyon egyszerű,hamar kész és valami isteni fini!A bolti kenyér meg sem közelíti amit otthon készítünk.Tervezem a sokféle kenyérke kipróbálását.Ja!Olcsóbbb is!!!

Hozzávalók

50 dkg liszt
1.5dl.tej
1.5 dl.langyos víz
2.5 dkg élesztő
1 csapott e.k.cukor
1 teáskanál só
2 e.k.oliva olaj

A lisztet kimérem egy tálba.a cukrot a tejjel meglangyítom és felfuttatom benne az élesztőt.
Hozzáadom a liszthez,kicsit összekeverem,majd a sót, vizet, olajat is,pár perc alatt kidagasztom.
Meleg helyen,letakarva kb.40 perc alatt duplájára kelesztem.
Deszkán átgyúrom,kettéosztom,majd mindkettőt kinyújtom és feltekerem mint a bejglit.
Kicsit formázom,majd külön sütőpapírra,de egy tepsibe teszem úgy,hogy a papír elválassza a két kenyeret.
Hideg sütőbe rakom,hagyom kelni 20-30 percet,mikor szépen feljött,megsriccelem jól langyos vízzel,visszatolom a sütőbe és 220 fokra kapcsolok.A sütő aljába teszek egy edényben meleg vizet,így szebben-jobban sül.Sütőtől függően 30-40 perc alatt kész is.Ha már piros a teteje,de a közepe még nem sült át,fedjük le sütőpapírral és süssük készre.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...