Hozzávalók
25 dkg búzaliszt
25 dkg tk.liszt
1 ek.étolaj
1 dl.tej
2 púpozott ek.tejföl
2 tk.só
2,5 dkg élesztő
1 tk.cukor
1 jó marék apróra vágott medvehagyma
A langyos cukrozozz tejben felfuttatom az élesztőt.
A kétféle lisztet az apró medvehagymát és a sót összekeverem a keverőtálban.Hozzáadom az élesztős tejet,a langyos vizet és épphogy összekeverem,majd beleteszem a tejfölt is.Addig dagasztom,míg el nem válik az edény oldalától.A végén a kanál olajat is hozzáadom,picit még dagasztom.
Cipóvá formálom,lisztezett vagy olajozott tálba teszem,letakarom és kelesztem kb.50 percig.
Ha megkelt,kicsit átgyúrom,kézzel kinyomkodom újjnyi vastag téglalapra,majd feltekerem.
Kibélelt formába rakom úgy,hogy a hajtás alul legyen,bevagdosom és letakarva kelesztem 30 percig.
A sütőt előmelegítem 200 fokra,ha a kelési idő letelt,a kenyeret vízzel lespriccelem és a sütőbe tolom.
Kb.50 perc alatt megsül.Kiveszem a formából,megspriccelem vízzel és rácson hagyom hűlni.
Nagyon finom ízletes kenyér.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése