KONYHASZERELEM

2022. március 24., csütörtök

Medvehagymás kenyér

 




Hozzávalók

25 dkg búzaliszt

25 dkg tk.liszt

1 ek.étolaj

1 dl.tej

2 púpozott ek.tejföl

2 tk.só

2,5 dkg élesztő

1 tk.cukor

1 jó marék apróra vágott medvehagyma


A langyos cukrozozz tejben felfuttatom az élesztőt.

A kétféle lisztet az apró medvehagymát és a sót összekeverem a keverőtálban.Hozzáadom az élesztős tejet,a langyos vizet és épphogy összekeverem,majd beleteszem a tejfölt is.Addig dagasztom,míg el nem válik az edény oldalától.A végén a kanál olajat is hozzáadom,picit még dagasztom.

Cipóvá formálom,lisztezett vagy olajozott tálba teszem,letakarom és kelesztem kb.50 percig.

Ha megkelt,kicsit átgyúrom,kézzel kinyomkodom újjnyi vastag téglalapra,majd feltekerem.

Kibélelt formába rakom úgy,hogy a hajtás alul legyen,bevagdosom és letakarva kelesztem 30 percig.

A sütőt előmelegítem 200 fokra,ha a kelési idő letelt,a kenyeret vízzel lespriccelem és a sütőbe tolom.

Kb.50 perc alatt megsül.Kiveszem a formából,megspriccelem vízzel és rácson hagyom hűlni.

Nagyon finom ízletes kenyér.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...