KONYHASZERELEM

2025. június 4., szerda

Töltött kifli sósan


 

Hozzávalók 

4 db kissé szikkadt kifli

15 dkg sajt /legjobb a füstölt vagy trappista

10 dkg bármilyen sonka felvágott

2 db főtt tojás

1 db nyers tojás

5 dkg vaj

1 db zöld paprika

1 db piros paprika

2-3 szál újhagyma

só-bors ízlés szerint

picike őrölt paprika

      A kifliket kettévágjuk és "kibelezzük",a bézetet apróra morzsoljuk egy tálba.A tojásokat megfőzzük és apróra darabolva a kiflibélhez adjuk.A paprikákat és hagymákat szintén apróra kockázzuk,karikázzuk,a sajtot kislyukú reszelőn lereszeljük.Hozzáadjuk ezeket is a masszához,de a sajtból tegyünk félre keveset,úgymond szórásnak.Fűszerezzük a tölteléket és megtöltjük a kifúrt kifliket.A végeit egy kis reszelt sajttal "betömjük".Tepsiba rakjukés felvert tojással megkenjük őket.180 fokos sütőben,kb.15-20 percig pirulásig sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királyi sörös karaj

  Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...