Hozzávalók
50 dkg finomliszt
2,5dl tej
2.5dkg élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
0,5 dl olaj
2 e.k tejföl
15 dkg burgonya
Először a burgonyát megfőzöm és még meleget összetöröm,de mégjobb krumplinyomóval átnyomni,majd hagyjuk langyosra hűlni.
A lisztet kimérjük,hozzáadjuk a pépes langyos burgonyát,sót,a langyos tejben felfuttatott élesztőt,tejfölt.Elkezdjük dagasztani,ha jól összeállt,az olajat is apránként hozzáadjuk.Addig dagasztjuk,míg el nem válik az edénytől és szép sima a tészta.
Meglisztezzük a tetejét kicsit,letakarjuk és meleg helyen 50percig duplájára kelesztjük.
Ha megkelt,deszkára borítjuk és átgyúrjuk és megformázzuk.Sütőpapírral bélelt sütőformába tesszük,letakarjuk és ismét pihentetjük 30 percet.A sütőt előmelegítjük 220 fokra,ha letelt a tészta pihi ideje,tetszés szerint bevagdossuk,vízzel lespricceljük és mehet a meleg sütőbe.15 perc után visszavesszük a hőfokot 200-ra és kb.még 35 percig sütjük.Érdemes figyelni,mert természetesen sütőtől függ a sülés is!Ha megsült,rácsra tesszük és átspricceljük vízzel.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése