KONYHASZERELEM

2023. február 13., hétfő

Sertésszűz tejszínes mártásban



 Hozzávalók

60 dkg sertésszűz

2 ek.oliva olaj

3 dkg vaj

színes bors

2 dl víz

1 húsleves kocka

2 kk.mustár

1,5 dl tejszín

picike porcukor

1 csapott ek.keményítő


  A szüzet megszabadítjuk a hártyáitól és újjnyi vastag szeletekre vágjuk.Tenyerünkkel ellapítjuk,nem klopfoljuk!Az olajat és vajat fehevítjük és a szárazra itatott hús szeleteket mindkét oldalukon 2-3 percig stjük benne,majd egy tányérra szedjük,meghintjük sóval és frissen őrölt színes borssal.Fóliával lefedjük,pihentetjük.A sült zsiradékot felöntjük a meleg vízben feloldott leveskockát.A tejszínt elkeverjük csomómentesre a keményítővel és mustárral.Ha forr a lé,hozzáadjuk a tejszínes keveréket és kevergetve besűrítjük.Ízesítjük pici porcukorral és ízlés szerint lehet még sóval,mustárral.Ha forr,beletesszük a hússzeleteket és időnként belekavarva további 10 percig főzzük.Tört burgonyával tálaltam,könnyű gyors vacsora és nagyon finom.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...