Hozzávalók
60 dkg sertésszűz
2 ek.oliva olaj
3 dkg vaj
színes bors
só
2 dl víz
1 húsleves kocka
2 kk.mustár
1,5 dl tejszín
picike porcukor
1 csapott ek.keményítő
A szüzet megszabadítjuk a hártyáitól és újjnyi vastag szeletekre vágjuk.Tenyerünkkel ellapítjuk,nem klopfoljuk!Az olajat és vajat fehevítjük és a szárazra itatott hús szeleteket mindkét oldalukon 2-3 percig stjük benne,majd egy tányérra szedjük,meghintjük sóval és frissen őrölt színes borssal.Fóliával lefedjük,pihentetjük.A sült zsiradékot felöntjük a meleg vízben feloldott leveskockát.A tejszínt elkeverjük csomómentesre a keményítővel és mustárral.Ha forr a lé,hozzáadjuk a tejszínes keveréket és kevergetve besűrítjük.Ízesítjük pici porcukorral és ízlés szerint lehet még sóval,mustárral.Ha forr,beletesszük a hússzeleteket és időnként belekavarva további 10 percig főzzük.Tört burgonyával tálaltam,könnyű gyors vacsora és nagyon finom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése