KONYHASZERELEM

2023. február 9., csütörtök

Töltött cipó


 Rém egyszerű gyors vacsora és nem utolsó sorban igen laktató és finom.A cipót a tesóban vettem, tigriscipó,de természetesen bármilyen megfelel,akár süthetünk is.

Hozzávalók

1 közepes cipó

15-20 dkg reszelhető sajt

15-20 dkg füstölt tarja 

15 dkg zöldborsó

1 piros kaliforniai paprika

2-3 szál újhagyma

1-2 gerezd fokhagyma

1 nagy doboz tejföl

kevés olaj

só-bors ízlés szerint

   A cipó tetejét levágom és kiszedem a bélzetét úgy,hogy kb.1 centi vastagság maradjon benne.A kiszedett bélzetet egy tálba tesszük,hozzáadjuk a tejfölt és megfőzött borsót.Kisebb kockára vágjuk a paprikát,a hagymát felkarikázzuk.A fokhagymát belereszeljük a sajt felével együtt.A tarját kockázzuk és kevés olajon átpirítjuk.Mindent a tálba teszünk,ízlés szerint fűszerezzük és összekeverjük.Megtöltjük a masszával a cipót,a tetejét megszórjuk a maradék sajttal és sajtpirulásig sütőbe toljuk 170 fokra.Natur fejessalátával fogyasztottuk.

Természetesen lehet tuningolni még bármivel amit szeretünk,kukorica,majonéz,lilahagyma,vagy bármilyen más felvágottal,sonkával.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...