Tavaly karácsonyre készítettem ezt a nagyon finomat,Könnyebb elkészíteni mint aminek látszik,bár nekem atészta kicsit morzsálós lett,nem tudom miért,de elfogyott és sikert aratott mindenkinél.Igazán ünnepi asztalra találták ki,
Hozzávalók
egy szép darab szűzérme,olyan 50-70 dkg lehártyázva
kevés zsiradék
só-bors ízlés szerint
1 cs.leveles tészta
1 közepes fej vörös hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
50 dkg gomba,lehetőleg csiperke
10 dkg jófajta szeletelt sonka
1 tojás a kenéshez
A húst lehártyázzuk és kevés zsiradékon minden oldalát 3-4 percig körbesütjük egy serpenyőben,félretesszük.A fennmaradt zsiradékon megdinszteljük a kockázott hagymát,majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott gombát.Legjobb aprítógéppel végezni akinek van.Belereszeljük a fokhagymát is és készre pároljuk,hagyjuk kihűlni.A leveles tésztát ha tömb,kinyújtjuk akkorára,hogy a húst bele tudjuk tekerni.Ahúsz ha kihűlt finoman sózzuk,borsozzuk.A tésztára halmozzuk a gombás ragut,szélein 2 centit kihagyva elosztjuk rajta.Közepére sorakoztatjuk a sonkát,ráhelyezzük a húst és óvatosan bebugyoláljuk,a két végét behajtva,hogy mindenhol legyen tészta.A záródás alul legyen,kicsit össze is csípkedhetjük.Ha marad ki tészta,mintát is lehet belőle készíteni és evvel díszíteni a tetejét.Megkenjük felvert tojással és mehet az előmelegített sütőbe.Sütőtől függően,30-40 perc alatt,200 fokon sütve elkészül ez a remek fogás.Burgonyapürével tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése