Hozzávalók
30 dkg dió-20 dkg darált,10 dkg dúrvára vágott
2 dl tejszín
30 dkg cukor-finomabb barna cukorral
15 dkg kandírozott narancshéj
2 dkg vaj
2,5 dkg liszt
3 cl rum v.rumaroma
25 dkg csokoládé-tejcsokit használtam,jobban szeretjük
2 dkg vaj,ha étcsokit használunk
Ebből az adagból nekem 48 db lett.
A tejszínt egy lábasban felmelegítem.Ha kezd gyöngyözni,hozzáadom a cukrot.Addig keverem,míg a cukor el nem olvad.Hozzáadom a valat,felrottyantom és a két fajta diót,narancshéjat is hozzákeverem.Egyet kettőt forralok rajta,miközben keverem,majd leveszem a tűzről.Hozzákeverem a lisztet és hagyom langyosra hűlni.Egy tepsit sütőpapírral kibélelek és a masszából kiskanál segítségével diónyi adagokat halmozok rá,kicsit távolabb egymástól.Egy kicsi,mélyebb tálkába öntöm a rumot,a villát belemártom és a gombóckákat ellapítom.170 fokos előmelegített sütőbe tolom és sütőtől függően 6-8 percig "szárítom"Hőhatásra teljesen szétfolyik úgymond,figyeljük,ha picit kezd pirulni a széle,akkor kapjuk ki a sütőből.Tepsiben hűtsük langyosra,akkor könnyen ki tudjuk lapátolni egy tálcára,vagy tepsire,de ne tegyük egymásra,mert összeragadnak.A csokit gőz fölött felolvasztjuk,a sütik alját vonjuk be vele.Egy kanálka csokit a süti közepére nyomok és elkenem.Szintén egymás mellé sorakoztatom őket és hagyom dermedni.Ha megdermedt a csoki rajta,már egymásra lehet pakolni.
Garantált sikerélmény!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése