KONYHASZERELEM

2023. február 10., péntek

Tepsis stefánia


 Hozzávalók

70 dkg darált lapocka

4 szikkadt zsemle

12 tojás

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

só-bors ízlés szerint

1 kg burgonya

10 dkg trappista sajt

 A burgonyát héjastól megfőzzük és hideg vízben lehűtjük.Megszabadítjuk a héjától és egy kiolajozott tűzálló tálba reszeljük,nagylyukú reszelőn.Enyhén sózzuk,borsozzuk és elegyengetjük a tálban.8 tojás megfőzünk és tisztítjuk,félre rakjuk.A vöröshagymát kockázzuk és kevés olajon üvegesre dinszteljük,ha kihült,a húshoz adjuk.A zsemlét vízbe áztatjuk,jól kinyomjuk és a húshoz adjuk.Beleütünk 4 tojást,fűszerezzük,belenyomjuk a fokhagymát és alaposan elkeverve összegyúrjuk.A massza felét szétterítjük a burgonyán,két sorban elhelyezzük rajta a főtt tojásokat és beborítjuk a massza másik felével.Ráreszeljük a tetejére a sajtot,lefedjük fóliával és 180 fokot 60 percig sütjük.Ha úgy látjuk megsült a fasírt,levesszük a fóliát és rápirítjuk a sajtot.Köret már nem kell külön hozzá,savanyúsággal fogyasztjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...