Hozzávalók
70 dkg darált lapocka
4 szikkadt zsemle
12 tojás
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só-bors ízlés szerint
1 kg burgonya
10 dkg trappista sajt
A burgonyát héjastól megfőzzük és hideg vízben lehűtjük.Megszabadítjuk a héjától és egy kiolajozott tűzálló tálba reszeljük,nagylyukú reszelőn.Enyhén sózzuk,borsozzuk és elegyengetjük a tálban.8 tojás megfőzünk és tisztítjuk,félre rakjuk.A vöröshagymát kockázzuk és kevés olajon üvegesre dinszteljük,ha kihült,a húshoz adjuk.A zsemlét vízbe áztatjuk,jól kinyomjuk és a húshoz adjuk.Beleütünk 4 tojást,fűszerezzük,belenyomjuk a fokhagymát és alaposan elkeverve összegyúrjuk.A massza felét szétterítjük a burgonyán,két sorban elhelyezzük rajta a főtt tojásokat és beborítjuk a massza másik felével.Ráreszeljük a tetejére a sajtot,lefedjük fóliával és 180 fokot 60 percig sütjük.Ha úgy látjuk megsült a fasírt,levesszük a fóliát és rápirítjuk a sajtot.Köret már nem kell külön hozzá,savanyúsággal fogyasztjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése