KONYHASZERELEM

2023. február 6., hétfő

Tojásos nokedli


 

Ki ne szeretné a tojásos nokedlit?Na azért vannak ilyen elvetemültek😃Mi nagyon szeretjük,igaz,csak akkor készítem,ha találok és egyáltalán lehet kapni jó minőségű fejes salátát.Mint minden más ételt,ezt is többféle képpen készítik.Bevallom,nálunk ez nem igazán volt a menü listán,sem gyermekkoromban,sem a saját családomban.Valahogy kimaradt.A párom viszont nagyon szereti,így már több mint 10 éve időnként az asztalra kerül.Előnye,hogy hamar elkészíthető, igen laktató étel és ráadásul nagyon finom.

 Hozzávalók

50 dkg liszt

3 tojás+tányéronként 3 

só-bors

annyi víz,hogy nem folyós,de lágy masszát kapjunk

 A liszbe tesszük a felver tojásokat,sózzuk ízlés szerint és kb.2 dl vízzel csomómentesre kikeverjük.Ha kell,annyi vizet adunk még hozzá,hogy mint fentebb írtam,nem folyós,de lágy masszát kapjunk.Fővő vízben kiszaggatjuk nokedli szaggatóval,ha feljönnek a víz tetejére,szűrőkanállal kiszedjük és hideg vízzel leöblitjük,tálba tesszük.Étkezés előtt frissen,egy serpenyőt felforrósítunk 2 kanál olajjal és adagonként beletesszük a nokedlit.Kicsit átmelegítjük és a sózott,borsozott felvert 3 tojást ráöntjük,összekavarjuk.Addig kevergetjük,míg a tojás megsül benne.Ki lágyabban,ki sültebben szereti.Rászedjük a tányérra és ecetes fejes salátával tálaljuk.Természetesen egyszerre is el lehet készíteni,de ahhoz jó nagy serpenyő kell.A lényeg,1 adag/tányérnyi/ nokedlihez 3tojást ütök.

  Ismerőseim körében,van,aki szalonnát is kockáz hozzá,úgymond töpörtyűt,mint a túrós tésztánál,Én még nem próbáltam,de tuti feldobja mégjobban ezt az ételt.Legközelebb ráhajazok!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...