Sok Kassai receptet láttam a neten,ami egyezik mindben,hogy tojásrántotta és zöldborsó van benne,rajta stb.Ettől kassai gondolom én.Elkészítettem az én én kassai verziómat,gondolván,maradt 1/2 doboz borsóm előző napi pizzámból,legyen felhasználva.Rém egyszerű,mégis kicsit különleges,nem a megszokott töltött hús.
Hozzávalók
6 db egész csirkecomb
sültcsirke fűszerkeverék
1 tk.mustár
1 tk.ketchup
1 tk.fokhagyma pehely
olaj
6 tojás
1 szikkadt zsemle
10 dkg kockázott bacon
1 kis fej vöröshagyma
sö-bors-fokhagymasó
1 kis csokor petrezselyem
1/2 doboz zöldborsó
Előkészítem a húsokat és a fűszereket kevés olajjal összekeverem/sülcsirke fűszersó,mustár,ketchup/.A zsemlét vízbe,vagy tejbe áztatom,szárazra facsarom és tálba teszem.A hagymát kockázom,kevés olajon párolni kezdem,majd hozzáadom a bacont és pirítom.4 tojást felverek kevés sóval és a hagymás szalonnás alapba öntöm,kavargatva készre sütöm,hagyom hűlni.A zsemléhez ütök 2 nyers tojást,a kihűlt rántottát,a dobozos borsót,aprított petrezselymet és fűszerezem ízlés szerint.Összekeverem,de lehetőleg úgy,hogy a rántotta ne nagyon morzsálódjon.Megtöltöm a combokat a bőr alatt,összetűzöm fogvájóval,vagy hústűvel és beleforgatom a fűszerpácba.Tepsibe rakom,megszórom fokhagyma pehellyel,aláöntök pici vizet és lefedem fóliával.200 fokon sütöm 1 óráig,majd leveszem a fóliát,a pecsenyelével meglocsolgatom és pirulásig sütöm.
Olajban sült héjas kockaburgonyával tálaltam és cékla salátával.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése