Hozzávalók
Gombóchoz:
50 dkg darált lapocka
1 tojás
1 marék búzadara
1 kis fej vörös hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só-bors ízlés szerint
kis csokor petrezselyem
Mártás:
1 közepes fej vörös hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
40 dkg csiperke gomba/ha lehet barna/
1-1 közepes TV paprika,paradicsom
só-bors ízlés szerint
őrölt piros paprika
1 tk.delikát/én házit használok/
1 püpos kanál liszt
1 kis doboz tejföl
kis csokor petrezselyem
Először a gombócokat készítem el.A darált húsba belereszelem a vörös hagymát és a fokhagymát.A petrust apróra metélem és a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozom,félre teszem.A szószhoz a vörös hagymát apróra kockázom,és kevés zsiradékon dinsztelem.Ha üveges,hozzáadom a paprikát apróra kockázva és a szeletelt gombát.Együtt párolom tovább,majd a kockázott paradicsom és a reszelt fokhagyma is mehet bele.Összerottyantom,majd fűszerezem sóval,borssal,pirospaprikával,delikáttal ízlés szerint.Felöntöm egy liter vízzel és ha forrni kezd,belerakom a húsgolyókat.Ha kell,pótoljuk annyi meleg vízzel,hogy ellepje a gombócokat.Néha megkavarva kb.fél óráig főzzük,ezután teszteljük,hogy megfőtt e a husi,ha szükséges még főzzük tovább.A tejfölből és lisztből habarást készítünk,teszünk a főzőléből is hozzá és csomómentesre kavarjuk.Hozzáöntjük a gombócos cucchoz,kevergetjük,közben az aprított petrezselymet is beletesszük.Pár percig forraljuk míg kellően besűrösödik és lehúzzuk a tűzről.Bármilyen körettésztával tálalható,én most szarvacskával.Nagyon finom laktató étel,szívből ajánlom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése