KONYHASZERELEM

2023. február 4., szombat

Ünnepi töltött tojás



 Tulajdonképpen ez egy tojássaláta,icikét turbózva.Azért ünnepi számunkra,mert kizárólag csak szilveszterkor és húsvétkor  készítjük.Máskor nem,mert számunkra ez az étel e két ünnep fílingje.Párom családjában volt szokás és ő számunkra is ragaszkodott a tradícióhoz.Nagyon finom friss kenyérrel,de mi legtöbbször fokhagymás pirítósra halmozzuk.

Hozzávalók

10 tojás

450 g tejföl

200 g majonéz

1 ek.mustár

só-fehérbors ízlés szerint

1 kk.porcukor

5dkg párizsi

10 dkg gépsonka

petrezselyem díszítéshez

  A tojásokat keményre főzzük,megszabadítjuk a héjától és hosszában kettévágjuk.Kiszedjük a sárgáját és egy tálba tesszük.A fél fehérjéket félre rakjuk.A sárgához adjuk a tejfölt,majonézt,mustárt és a fűszereket,belereszelünk 6-8 tojásfehérjét,a csíkokra vágott párizsit és a csíkozott sonka felét.Összekeverjük,ha kell, még utánízesítjük.A tetejére tesszük szépen elhelyezve a maradék tojásfehérjét,a sonkacsíkokat és megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...