Tulajdonképpen ez egy tojássaláta,icikét turbózva.Azért ünnepi számunkra,mert kizárólag csak szilveszterkor és húsvétkor készítjük.Máskor nem,mert számunkra ez az étel e két ünnep fílingje.Párom családjában volt szokás és ő számunkra is ragaszkodott a tradícióhoz.Nagyon finom friss kenyérrel,de mi legtöbbször fokhagymás pirítósra halmozzuk.
Hozzávalók
10 tojás
450 g tejföl
200 g majonéz
1 ek.mustár
só-fehérbors ízlés szerint
1 kk.porcukor
5dkg párizsi
10 dkg gépsonka
petrezselyem díszítéshez
A tojásokat keményre főzzük,megszabadítjuk a héjától és hosszában kettévágjuk.Kiszedjük a sárgáját és egy tálba tesszük.A fél fehérjéket félre rakjuk.A sárgához adjuk a tejfölt,majonézt,mustárt és a fűszereket,belereszelünk 6-8 tojásfehérjét,a csíkokra vágott párizsit és a csíkozott sonka felét.Összekeverjük,ha kell, még utánízesítjük.A tetejére tesszük szépen elhelyezve a maradék tojásfehérjét,a sonkacsíkokat és megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése