KONYHASZERELEM

2014. december 10., szerda

Narancsos sárgarépa dzsem

Hozzávalók

1 kg sárgarépa
3 db.narancs
2 db.citrom
40 dkg.cukor
1 cs.3:1.jamfix
7 dl. víz

A répákat tisztítom és felkockázom.A vízben puhára főzöm,leveszem a tűzről és hozzáadom a citrom és narancs kifacsart levét.Én bele szoktam kaparni a gyümölcsök húsát is,természetesen a magokat kihagyom:)Botmixerrel jól kidolgozom pépesre,majd hozzáadom a cukrot és a jamfixet.Összekeverem és visszateszem a tűzre.Állandó keverés mellett 5-10 percig főzöm rotyogtatom.
Kóstolásnál lehet a cukrot módosítani,ki mennyire szereti édesen vagy kevésbé.
Nekem ez a mennyiség jött be,kellően édes de nem nagyon.
Üvegeket alaposan kimosom,egy lábast félig töltök meleg vízzel és lassú tűzön főzöm.Beleállítom az üvegeket és beleadagolom a lekvárt.Vizes celofánt borítok a tetejére,majd mehet rá a kupak jó szorosan.Száraz dunsztba rakom,utána mehet a polcra!
Öt kis befőttes üveggel lett ebből az adagból.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kefires kifli kolbásszal

  Tészta 70 dkg liszt 2db tojás 1 kis pohár kefir 6 dkg cukor 2.5 dkg élesztő 1.5 dl tej 1 dl olaj só ízlés szerint /mi sósan szeretjük,kb 2...