Hozzávalók
1 kg sárgarépa
3 db.narancs
2 db.citrom
40 dkg.cukor
1 cs.3:1.jamfix
7 dl. víz
A répákat tisztítom és felkockázom.A vízben puhára főzöm,leveszem a tűzről és hozzáadom a citrom és narancs kifacsart levét.Én bele szoktam kaparni a gyümölcsök húsát is,természetesen a magokat kihagyom:)Botmixerrel jól kidolgozom pépesre,majd hozzáadom a cukrot és a jamfixet.Összekeverem és visszateszem a tűzre.Állandó keverés mellett 5-10 percig főzöm rotyogtatom.
Kóstolásnál lehet a cukrot módosítani,ki mennyire szereti édesen vagy kevésbé.
Nekem ez a mennyiség jött be,kellően édes de nem nagyon.
Üvegeket alaposan kimosom,egy lábast félig töltök meleg vízzel és lassú tűzön főzöm.Beleállítom az üvegeket és beleadagolom a lekvárt.Vizes celofánt borítok a tetejére,majd mehet rá a kupak jó szorosan.Száraz dunsztba rakom,utána mehet a polcra!
Öt kis befőttes üveggel lett ebből az adagból.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Alfredo tészta csirkemellel
Neten találtam ezt az ételt,ahány recept volt,mind másképp volt.de a lényeg ugyanaz.Nagyon finom,a párom kérdrztem,hogy "finom?"a...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 1/2 kg fejtett bab 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kis fej karalábé 1 fej vöröshagyma 1 kis paradicsom 1 kis TV papri...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése