Hozzávalók
Tészta
4 tojás
20 dkg porcukor
10 evőkanál víz
16 dkg liszt
13 dkg darált dió
fél cs.sütőpor
csipet szódabikarbóna
Krém
16 dkg darált dió
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
3-4 kanál tej
1 cs vaníliás cukor
30 ml habtejszín
1 habfixáló
Tetejére étcsokoládé
A tojásokat szétválasztjuk,a sárgáját a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a vizet,a sütőporral,szódabikarbónával elkevert lisztet,csomómentesre kikavarjuk,majd a kemény habbá vert fehérjét is apránként hozzáadjuk és óvatosan belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig 180 fokon sütjük.
A krémhez a diót összekeverjük a cukorral és tejjel,pár perc alatt kavargatva felfőzzük.
Ha kihűlt,a puha vajjal kikeverjük.A tejszínt a habfixálóval felverjük jó keményre és hozzákeverjük a krémhez.Megkenjük vele a tésztát,majd a vízgőzben felolvasztott csokoládéval bevonjuk.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése