KONYHASZERELEM

2015. szeptember 4., péntek

Zsebes karaj

Születés napomon mindig a párom készíti az ünnepi! ételt a lánykám segítségével.
Az idén is kitett magáért,(általában olyan ételt néz ki valahonnan,amit még nem készítettünk)zsebes karaj-sajtos reszelt burgonyával sütőben sütve.
Előző nap étteremben vacsoráztunk és nagyon finom volt minden,de a lánykám a párom vacsija után az mondta"ezerszer finomabb volt az étterminél":)
És valóban,egyszerű és nagyon remek étel.Csak ajánlani tudom főleg ünnepekre.


Hozzávalók

Kb.1,5kg.karaj csont nélkül
szeletelt bacon
paraszt kolbász
vöröshagyma
trappista sajt
piros kaliforniai vagy pritamin paprika
2-3 kávéskanál magyaros fűszerkeverék

bors kevés,ízlés szerint
1 kávéskanál őrölt piros paprika
olaj
húsleveskocka

A cserépedényt hideg vízbe áztatjuk legalább egy órát.

A karajt megmossuk,ujjnyi vastag szeletekre bevagdaljuk,de nem végig,hogy egyben maradjon.
A fűszereket kb.fél dl.olajban összekeverjük és a húst mindenhol bekenjük vele,a szeletek mindkét felét is.Egy éjszakára,vagy pár órára lefóliázva hűtőben pácoljuk.
A kolbászt,hagymát karikázzuk,a bacont megfelezzük,paprikát ujjnyi csíkokra vágjuk,sajtot vékonyra szeleteljük.
Minden zsebbe teszünk 3-4 karika kolbászt,2-3 karika hagymát,1 szelet sajtot és fél szelet bacont.
Hústűvel vagy bambuszpálcával vosszában mindkét oldalról összetűzzük,hogy ne nyíljon szét sülés közben.
1 húsleveskockát 1 dl vízben feloldunk.A beáztatott cseréptálba helyezzük a húst,aláöntjük a húslevest.A csíkozott paprikákat a hús tetejére osztjuk,rátesszük az edény tetejét és hideg sütőbe toljuk.kb.2 óráig sütjük,majd levesszük az edény tetejét és tovább sütjük addig,míg kellően megpirul a hús.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...