KONYHASZERELEM

2015. szeptember 26., szombat

Chili con carne-ahogy én készítem...

Hozzávalók

40 dkg vörös bab
30 dkg darált sertés hús
1 fej vörös hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 piros húsú paprika
2-3 paradicsom
1 doboz csemege kukorica
50 g étcsokoládé
babérlevél
só-bors-delikát
csípős paprika

A babot főzés előtti este beáztatom hideg vízbe.
Másnap felteszem főni annyi vízben hogy ellepje,teszek hozzá babérlevelet 2-3 at,sózom.
A vöröshagymát felkockázom,kevés zsiradékon megdinsztelem,hozzányomom a fokhagymát,a húst rádobom,és fehéredésig párolom.Hozzáadom a kockázott paradicsomot és paprikát is,majd épphogy kevés vizet öntve alá puhára főzöm.Ha majdnem puha a bab,belekeverem a ragut és együtt főzöm tovább.Fűszerezem ízlés szerint,beledarabolom a csokoládét,a kukoricát is hozzákeverem,végül a csípős paprikát igény szerint.Én házi darált paprikát raktam bele,de lehet friss csípőset,vagy akár chiliport is használni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...