Hozzávalók
70 dkg liszt
30 dkg trappista sajt
1 teás kanál só
5 tojás +1
30 dkg zsiradék /én fele margarin fele sertészsírral készítem/
fél cs sütőpor
3 dkg élesztő
kevés tej
1 nagy pohár tejföl 3/4 része
A lisztet elmorzsolom a zsiradékkal.
Kevés cukros langyos tejben felfuttatom az élesztőt.
Hozzáadom a liszthez az összes hozzávalót és a sajtból 10 dkg-t reszelve.
Jól összegyúrom,fóliával lefedve hűtőbe teszem 1 órára.
Elég lágy tészta lesz,ha túl lágy és nyújthatatlan,lehet lisztezni még kicsit.
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtom,megkenem felvert tojással,ráreszelem a sajtot.
Ujjnyi szélesre vágom,majd tetszés szerinti hosszúságúra./én kisujjnyira szoktam/
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom,előmelegített sütőben 180 fokon,kb.20 percig,pirulásig sütöm.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Banánfánk
Klasszikus maradékmentés.Volt 3 db.kicsit túlérett banán,amit már nem volt kedvem megenni.Keresgéltem a neten,mit tudnék vele kezdeni,mert ...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 1/2 kg fejtett bab 3 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 kis fej karalábé 1 fej vöröshagyma 1 kis paradicsom 1 kis TV papri...

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése