KONYHASZERELEM

2015. szeptember 20., vasárnap

Csirkebecsinált leves


Hozzávalók

50 dkg csirkeszárny
2-3 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
1 kisebb karalábé
1 vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
csigatészta
1 kanál liszt
kevés zsiradék
őrölt piros paprika
só-bors-őrölt köménymag
tojás
petrezselyem zöld

A csirkeszárnyakat tisztítjuk,felezzük és hideg vízben feltesszük főni,mint a húslevest.Ha habzik leszedjük,majd kisebb lángra véve hozzáadjuk a karikázott zöldségeket.
A pirospaprika kivételével fűszerezzük ízlés szerint.
Kevés zsiradékon a kanál liszttel világos rántást készítünk,a fokhagymát belenyomjuk vagy reszeljük és együtt pirítjuk picit.
Ha kihűlt a rántás,beleszórunk egy teáskanál piros paprikát,összekeverjük,majd vízzel csomómentesre dolgozzuk.
Ha megfőtt a hús és a zöldség,beleszórjuk a csigatésztát,ha az is megfőtt,hozzáöntjük a rántást,kavarjuk,pár percig kiforraljuk.Végül apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
A tojásokat (ki mennyit szeretne)megfőzzük keményre,tálaláskor a tányérba karikázzuk és rámerjük a levest.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...