KONYHASZERELEM

2015. szeptember 20., vasárnap

Pórés tejszínes sertés tokány

Hozzávalók


1 kg sertés lapocka
1 szál póréhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 dl főző tejszín
1 kanál liszt
5 dkg margarin
fél csokor petrezselyem zöld

fehér bors
szerecsen dió
kakukkfű

A lapockát vékony csíkokra vágom és a margarinon fehéredésig párolom.
felöntöm annyi vízzel,hogy ellepje,rámorzsolom a húsleves kockát,ízlés szerint fűszerezem és közepes lángon fedő alatt puhára párolom.Ha kell menet közben pótoljuk a folyadékot.
A pórét félcentis vastagra,a foghagymát apróra vágom.
A puha húshoz adom,addig főzöm míg a hagyma már nem ropog,de nincs is szétfőve.
Lehúzom a tűzről,megszórom a liszttel,elkavarom,majd hozzáadom a tejszínt.
Beleszórom az apróra vágott petrezselymet is és kavargatva 2-3 percig kiforralom.
Párolt rizzsel vagy főtt tésztával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Alfredo tészta csirkemellel

 Neten találtam ezt az ételt,ahány recept volt,mind másképp volt.de a lényeg ugyanaz.Nagyon finom,a párom kérdrztem,hogy "finom?"a...