KONYHASZERELEM

2019. szeptember 10., kedd

Csirke mell filé sonkában-zöldség raguval

A családom születés napomkor mindig kitilt a konyhából.Meglepi a menü sor a torta.Párom és egy szem lánykám kreatívkodik ilyenkor és általában olyasmit találnak ki,ami még nem készült a konyhánkban.Hát ez most is sikerült,nem kevés munkájukkal,de elképesztő fincsi volt minden!Köszönöm hogy vagytok nekem!
Tehát most megosztom veletek a szülinapi étket,amit a csodás kezük készített,a tortát a tortáknál megtaláljátok.

Hozzávalók 4 adag

2 egész csirke mell filé
4 ek.olaj /ha lehet oliva/
1 tk.rozmaring
só-őrölt csípős paprika,ezt el lehet hagyni
8 vékony szelet sonka-ez fekete erdő sonkával készült
1-2 gerezd fokhagyma
1 fej vörös hagyma
3 szál szár zeller
3 sárgarépa
2 kisebb cukkini
1 ek.paradicsom püré
1,5-2 dl.száraz fehér bor
2 ek olaj
1 tk.reszelt citrom héj
1 ek.összevágott petrezselyem

A hús megtisztítjuk 8 részre daraboljuk és a kevés olajon elősütjük.
Kivesszük a serpenyőből egy tányérra,sóval és rozmaringgal megszórjuk.
Aki szereti kicsit megkeni a csípőssel,majd a sonkákba tekerjük a husikat.

A zöldségeket megtisztítjuk,én a cukkinit nem szoktam hámozni ha szép zsenge.
A hagymát szeletbe,fokhagymát apróra,cukkinit répát szalmára,csak kicsit vastagabbra vágjuk.A paradicsom pürét jól elkeverjük a fehér borral.
A forró olajban üvegesre pároljuk a hagymát.Hozzáadjuk a fokhagymát és a többi zöldséget,rövid ideig pirítjuk,majd beleöntjük a boros paradicsompürét,kicsit még sózzuk illetve csípősözzük.A husikat a zöldségek tetejére rakjuk és fedő alatt,alacsony lángon kb.15 percig pároljuk.
Tálalásnál a husokat kiemeljük és a zöldsége
khez keverünk kis citrom héjat és petrezselymet.

Merem ajánlani!Nem komplikált étel,de valami fenséges!
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...