Nagyon felspanolt vagyok!Nemrég fedeztették fel velem Szabi péket.Eddig 2 művét készítettem el,s bár alakzatra nem olyan mint az övé😀Az állaga és íze fenomenális!Ez a péksüti még 4.nap is habkönnyű és puha volt,csak ajánlani tudom.
Hozzávalók
Tészta:
70 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dkg só
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 egész tojás
3 tojás sárgája
2,5 dl tej
Töltelék:
50 dkg túró
mazsola ízlés szerint
eper ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
3 kanál cukor
1 felvert tojás,kevés tejjel higítva a tetejére
A nedves hozzávalókat/tojás szoba meleg tej élesztő/a keverőtálba tesszük.
Géppel vagy kézzel,oldódásig verjük keverjük.Ezután hozzáadjuk a lisztet,cukrot,sót.5-6 percig dagasztjuk,majd darabokban,fokozatosan adagolva a vajat is beledagasztjuk.Addig verjük,míg szép sima nem lesz és elválik a tál falától.nagy gombóccá gömbölyítjük,tálba rakjuk és letakarjuk.Jó 50 percig kelesztjük.
Vékonyan lisztezett deszkán,kb.3 mm.vastagra nyújtjuk.20-22 db egyforma kockára vágjuk.A túrót bekeverem,fele mazsolás,fele eper darabos.
A tészta közepére halmozom a túrót,sarkait ráhajtogatom,kicsit összenyomom,hogy ne nyíljon szét.Megkenem a felvert tojással.
Letakarom és pihentetem újból legalább 30-40 percig.Eközben bemelegítem a sütőt 190 fokra.
Ha megkeltek a kalácskák,ismét megkenjük a tojással és mehet a sütőbe.
Sütőtől függően 30 perc a sülési idő.
Jó étvágyat hozzá!
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése