KONYHASZERELEM

2020. április 28., kedd

Túrós mazsolás-epres túrós batyu

Nagyon felspanolt vagyok!Nemrég fedeztették fel velem Szabi péket.Eddig 2 művét készítettem el,s bár alakzatra nem olyan mint az övé😀Az állaga és íze fenomenális!Ez a péksüti még 4.nap is habkönnyű és puha volt,csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Tészta:
70 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dkg só
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 egész tojás
3 tojás sárgája
2,5 dl tej

Töltelék:
50 dkg túró
mazsola ízlés szerint
eper ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
3 kanál cukor

1 felvert tojás,kevés tejjel higítva a tetejére

A nedves hozzávalókat/tojás szoba meleg tej élesztő/a keverőtálba tesszük.
Géppel vagy kézzel,oldódásig verjük keverjük.Ezután hozzáadjuk a lisztet,cukrot,sót.5-6 percig dagasztjuk,majd darabokban,fokozatosan adagolva a vajat is beledagasztjuk.Addig verjük,míg szép sima nem lesz és elválik a tál falától.nagy gombóccá gömbölyítjük,tálba rakjuk és letakarjuk.Jó 50 percig kelesztjük.
Vékonyan lisztezett deszkán,kb.3 mm.vastagra nyújtjuk.20-22 db egyforma kockára vágjuk.A túrót bekeverem,fele mazsolás,fele eper darabos.
A tészta közepére halmozom a túrót,sarkait ráhajtogatom,kicsit összenyomom,hogy ne nyíljon szét.Megkenem a felvert tojással.
Letakarom és pihentetem újból legalább 30-40 percig.Eközben bemelegítem a sütőt 190 fokra.
Ha megkeltek a kalácskák,ismét megkenjük a tojással és mehet a sütőbe.
Sütőtől függően 30 perc a sülési idő.

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...