Hozzávalók
50 dkg csirkemell filé
1 közepes fej vörös hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb paradicsom
2 szál újhagyma
10 dkg császár szalonna
1 dl.sűrített paradicsom
ízlés szerint só-bors-oregánó-bazsalikom-rozmaring,ha szükséges,fokhagymapor.
2 kiskanál cukor
25 dkg.makaróni
A csirkemellet megmossuk,csíkokra vágjuk,szalonnát apróra kockázzuk,hagymát kockázzuk,fokhagymát vékonyan szeleteljük.Paradicsomot szintén kockázzuk,az újhagymát karikázzuk.
A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük,a vége felé a fokhagymát és a szalonnát is hozzáadjuk,mehet bele a csirkemell,a fűszerek,kicsit pirítjuk,majd felöntjük kevés vízzel,hogy kellően puhuljon.Alaplével is lehet,vagy kevés delikát hozzáadásával.
Ha szükséges,puhulásig pótoljuk folyadékkal.de mindig kevéssel.Ha puha a husi,adjuk hozzá a kockázott paradicsomot,sűrített paradicsomot,az újhagymát és a cukrot.Kóstoljuk,ha kell utóízesítjük.
A makarónit kifőzzük,lecsöpögtetjük és hozzáadjuk a raguhoz.Pár percig összesütjük.Tálaláskor sajttal szórhatjuk.
Jó étvágyat!
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Királyi sörös karaj
Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...

-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Roppant egyszerű leves,télen melegen,nyáron hűvösen,friss kenyérrel.E mellé szinte főfogás sem kell,annyira laktató és finomságos.Hidegen...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése