KONYHASZERELEM

2020. május 1., péntek

Paradicsomos csirkés makaróni

Hozzávalók


50 dkg csirkemell filé
1 közepes fej vörös hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb paradicsom
2 szál újhagyma
10 dkg császár szalonna
1 dl.sűrített paradicsom
ízlés szerint só-bors-oregánó-bazsalikom-rozmaring,ha szükséges,fokhagymapor.
2 kiskanál cukor
25 dkg.makaróni

A csirkemellet megmossuk,csíkokra vágjuk,szalonnát apróra kockázzuk,hagymát kockázzuk,fokhagymát vékonyan szeleteljük.Paradicsomot szintén kockázzuk,az újhagymát karikázzuk.

A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük,a vége felé a fokhagymát és a szalonnát is hozzáadjuk,mehet bele a csirkemell,a fűszerek,kicsit pirítjuk,majd felöntjük kevés vízzel,hogy kellően puhuljon.Alaplével is lehet,vagy kevés delikát hozzáadásával.
Ha szükséges,puhulásig pótoljuk folyadékkal.de mindig kevéssel.Ha puha a husi,adjuk hozzá a kockázott paradicsomot,sűrített paradicsomot,az újhagymát és a cukrot.Kóstoljuk,ha kell utóízesítjük.
A makarónit kifőzzük,lecsöpögtetjük és hozzáadjuk a raguhoz.Pár percig összesütjük.Tálaláskor sajttal szórhatjuk.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...