KONYHASZERELEM

2020. május 10., vasárnap

Hamis töltött csirkecomb


Hozzávalók

6 db szép nagy felső csirkecomb
8-9 szikkadt zsemle
40 dkg csiperke gomba
1 fej vörös hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
10 tojás
tej,kb.fél liter+víz a zsemle áztatáshoz
kevés olaj
2-3 maréknyi zsemlemorzsa
só-bors-bazsalikom-majoranna-szerecsendió-petrezselyem

A combokat tisztítom,felezem és enyhén sózom.
A tejet vízzel keverem és beáztatom a zsemléket,jól kinyomkodom belőle a folyadékot.A hagymát apróra kockázom és olajon megdinsztelem a fokhagymával együtt.A gombát megtisztítom,azt is apróra kockázom és a dinsztelt hagymához adom,puhulásig együtt párolom,sózóm,borsozom ízlés szerint.5 db tojást közben keményre főzök,kockázom és a hagymás gombával együtt a zsemlékhez adom.Beleütöm az 5 nyers tojást,fűszerezem a fentiekkel,
én a majorannával nem spóroltam,jó 3/4 zacsit adtam hozzá,jó csokor petrust,ha nem elég erős a fokhagymánk,vagy reszelünk még hozzá,vagy fokhagymaporral pótoljuk.Szerecsendiót egy kávéskanálnyit,sót-borsot,bazsalikomot teáskanálnyit.De persze ízlés szerint mindenki.Jól összedolgozom,hagyom kicsit összeérni,átkeverem,kóstolom,ha kell még fűszer bele pótolom.
A combdarabokat kevés olajon kicsit megpirítom,elősütöm mindkét oldalát.
Leheletnyit megsózom-borsozom.
Egy sütőtálat vékonyan kiolajozok,megszórom morzsával.
A töltelék 1/3 részével kibélelem az alját,majd a csirke felét rárakom.
Ismét egy réteg töltelék,rá csirke és beborítjuk a maradék töltelékkel.
Egyenletesen elsimítjuk,megszórjuk a tetejét morzsával,2-3 kanálnyi olajjal meglocsoljuk,lefedjük fóliával,vagy ha jénaiban sül a tetővel és 180 fokon kb.1 órát sütjük.A végén levesszük a tetőt és kicsit rápirítunk.
Kukoricás borsós rizst készítettem hozzá és hagymás paradicsom salátát.

Jó étvágyat Kívánok!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...