KONYHASZERELEM

2020. május 14., csütörtök

Epres krémes

Napok óta könnyű krémes gyümölcsös sütire vágytam.Eper szezon van,így rá esett a választás és ezt rittyentettem belőle.

Hozzávalók

Piskóta:
5 tojás
5 csapott kanál cukor
4 és 1/2 csapott kanál liszt
fél kanál cukrozatlan kakaó por
1 cs sütőpor

Krém:

30 dkg eper
2 cs vaníliás puding por
6 és fél dl tej
4 kanál cukor
15 dkg puha margarin
15 dkg porcukor
250 ml habtejszín

20 dkg étcsoki a tetejére
3 ek.olaj


A piskótához a tojásokat szétválasztjuk.A sárgáját a cukorral fehéredésig verjük.
A fehérjét keményre verjük,a lisztet,kakaót és sütőport összekeverjük.
A sárga tojáshabba felváltva kanalazzuk a fehér habot és a lisztkeveréket,óvatosan,hogy ne törjön összekeverjük.
Kibélelt tepsibe öntjük és 150 fokra előmelegített sütőben,tűpróbáig sütjük.Ez kb.20-25 perc.Elzárt.nyitott sütőben hagyjuk kihűlni.

A pudingokat cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük,majd hozzáadjuk a maradék tejet és folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.Súűrűbbnem kell lennie mint a normál puding.Letakarjuk folpackal,hogy ne bőrösödjön és hagyjuk kihűlni.A puha vajat kikeverjük a porcukorral és a kihűlt pudinghoz kanalazzuk és elegyítjük simára.A tejszínt felverjük és szintén apránként hozzá keverjük a krémhez.
A piskótát megkenjük a krém 1/3 részével.Sűrűn rárakjuk a tisztított,félbevágott epret,rá a maradék krém.
A csokit olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a krémre önjük,elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára.
Nagyon hűsítő,nem túl édes fincsiség.

Jó étvágyat hozzá!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...