KONYHASZERELEM

2020. május 1., péntek

Sajtos gombás csirkeragu,copfocska tésztával

Hozzávalók

50 dkg csirkemell filé
10 dkg császár szalonna
30 dkg csiperke gomba
1 fej vörös hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 tömlős sajt (bármilyen,jelen esetben zöld fűszeres)
1 doboz kukorica
5 dkg reszelt trappista sajt +Ízlés szerint tálaláshoz
só-bors-oregánó-bazsalikom-rozmaring-fokhagymapor ízlés szerint
alaplé vagy víz

copfocska tészta

A csirkemellet mossuk,csíkokra vágjuk.Hagymát kockázzuk,fokhagymát vékonyra szeleteljük.Szalonnát apróra kockázzuk,Újhagymát karikázzuk.
Gombát tisztítjuk,félbe vágjuk és középvastagra szeleteljük.

A vöröshagymát kevés olajon megpároljuk,hozzádobjuk a fokhagymát,kicsit pirítjuk,majd mehet hozzá a csirkemell és a szalonna.Fehéredésig,enyhe pirulásig kevergetjük,majd felöntjük kevés alaplével vagy vízzel.Fűszerezzük ízlés szerint.
Folyamatosan pótoljuk kevés folyadékkal,míg majdnem puha a hús,de ne legyen rajta sok lé.Mikor majdnem puha,hozzáadjuk a gombát és az újhagymát.
15 percig kb.együtt sütjük.Belenyomjuk a tömlős sajtot és a reszelt trappistát,ha szétolvadt,hozzáöntjük a kukoricát,forraljuk 1-2 percig.
Főtt tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...