KONYHASZERELEM

2020. május 4., hétfő

Sóágyon sült csirke

Bevallom kicsit tartottam ettől a recepttől,de nagyon jól sikerült.Roppant egyszerű,nincs agyonfűszerezve,nem tocsog zsiradékban,szaftban.
Aki diétázik,vagy egyszerűen csak egészségesen próbál étkezni,azoknak főleg optimális.A sok-sok sótól pedig egyáltalán nem lesz sós,nagyon kellemes omlós lesz a husi.Készítsétek el bátran!

Hozzávalók

Egy gyönyörű egész csirke
1 kg nagy szemű só
2-3 ág rozmaring
1 nagy fej fokhagyma
kevés bors
1 citrom
kevés olaj,lehetőleg oliva

A csirkét megtisztítjuk,nedvességtől leszárítjuk.
A sót összekeverjük a borssal,rozmaringgal és fél citrom levével.
A fokhagyma gerezdeket héjastól kicsit megroppantjuk és a csirke hasüregébe helyezzük,az egészben hagyott fél citrommal együtt.
Olajjal kicsit körbekenjük mindenhol.
A só felét megfelelő sütőedénybe tesszük,ráfektetjük a csirkét,majd a só másik felével,ahogy tudjuk,beborítjuk a csirkét.
180 fokos sütőbe toljuk,mérettől függően 1-1,5 órát sütjük.
Ha puha a hús,lekapargatjuk róla a sót,az alján marad!és olajjal leheletnyit megkenjük,kicsit pirítunk még rajta.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...