Hozzávalók
50 dkg túró
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 tojás
20 dkg puha margarin
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A túrót áttörjük és tulajdonképpen az összes hozzávalót egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk,gyúrjuk.Enyhén ragacsosnak tűnik,de nem kell aggódni.Min.fél órát pihentetjük a hűtőben,majd lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk.Ha szükséges,lisztezzük,hogy ne ragadjon le,de ne vigyük túlzásba.Tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk és bő forró olajban kisütjük aranybarnára.
Porcukorral megszórjuk,gyümölcslekvárral fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése