KONYHASZERELEM

2021. augusztus 24., kedd

Mentaszószos csirkemell


 





A családban ha szülinapi ételt készítünk,mindig olyat igyekszünk kitalálni,amit még nem ettünk,nem csináltunk még.Ez is egy ilyen recept,az idei szülinapi étkünk,amit lánykámmal közösen ünnepeltünk és párommal közösen főztünk.Nagyon egyszerű elkészíteni,különleges és nagyon finom.Burgonyafánkot sütöttünk hozzá és kétféle torta volt.

Hozzávalók

1 kg filézett csirkemell

1 ek.liszt

só-fehérbors

1 narancs

fél citrom kifacsart leve

1/2 húsleves kocka

kb.1.5-2 dl víz

fél marék mentalevél

kevés oliva olaj

kevés cukor

  2 dl vizet felforralok és elmorzsolok benne fél húsleves kockát.Elkavarom hogy szétolvadjon benne és hagyom kihülni.

 A csirkemelleket felszeletelem kb.fél centi vastagra.Meghintem finoman sóval és fehérborssal.Közvetlenül sütés előtt megszórom pici liszttel.Egy serpenyőben öntök 1-2 kanálnyi olajat és megsütöm benne a melleket.Kiveszem és félre rakom.

A sült olajba még öntök pár cseppet és a lisztet világosra pirítom rajta,majd felöntöm a kifacsart narancs és citromlével,majd a kihült húslevessel.Csómómentesre keverem,ha kell sózom,borsozom,csapott mokkáskanál cukrot adok hozzá és az apróra vágott mentát.Ha sima és kellő sűrűségű,belerakom a csirkeszeleteket és 5-8 percig,lassú tűzön,néha belekavarva rotyogtatom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...