A családban ha szülinapi ételt készítünk,mindig olyat igyekszünk kitalálni,amit még nem ettünk,nem csináltunk még.Ez is egy ilyen recept,az idei szülinapi étkünk,amit lánykámmal közösen ünnepeltünk és párommal közösen főztünk.Nagyon egyszerű elkészíteni,különleges és nagyon finom.Burgonyafánkot sütöttünk hozzá és kétféle torta volt.
Hozzávalók
1 kg filézett csirkemell
1 ek.liszt
só-fehérbors
1 narancs
fél citrom kifacsart leve
1/2 húsleves kocka
kb.1.5-2 dl víz
fél marék mentalevél
kevés oliva olaj
kevés cukor
2 dl vizet felforralok és elmorzsolok benne fél húsleves kockát.Elkavarom hogy szétolvadjon benne és hagyom kihülni.
A csirkemelleket felszeletelem kb.fél centi vastagra.Meghintem finoman sóval és fehérborssal.Közvetlenül sütés előtt megszórom pici liszttel.Egy serpenyőben öntök 1-2 kanálnyi olajat és megsütöm benne a melleket.Kiveszem és félre rakom.
A sült olajba még öntök pár cseppet és a lisztet világosra pirítom rajta,majd felöntöm a kifacsart narancs és citromlével,majd a kihült húslevessel.Csómómentesre keverem,ha kell sózom,borsozom,csapott mokkáskanál cukrot adok hozzá és az apróra vágott mentát.Ha sima és kellő sűrűségű,belerakom a csirkeszeleteket és 5-8 percig,lassú tűzön,néha belekavarva rotyogtatom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése