KONYHASZERELEM

2021. augusztus 24., kedd

Burgonyafánk

 



Hozzávalók

1 kg burgonya

4 tojás sárgája

só-szerecsendió

2 dkg élesztő

kb.25-30 dkg liszt

olaj a sütéshez

zsemlemorzsa

 A burgonyát hámozzuk,kockázzuk és sós vízben puhára főzzük.Leszűrjükés még melegen alaposan áttörjük.Hagyjuk langyosra hülni,majd hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket,a tojássárgákat,belemorzsoljuk az élesztőt és apránként a lisztet.Összegyúrjuk,ha kell még adjunk hozzá lisztet.Szilvásgombóc állag szerűnem kell lennie.Lisztes vagy vizes kézzel gombócokat formázunk,ellapítjuk 1 centisre,megforgatjuk morzsában és bő forró olajban kisütjük.

Én a felét morzsáztam csak,a többit natur sütöttem meg.Önmagában,mártogatóssal,lekvárral vagy köretként is kíváló.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Alfredo tészta csirkemellel

 Neten találtam ezt az ételt,ahány recept volt,mind másképp volt.de a lényeg ugyanaz.Nagyon finom,a párom kérdrztem,hogy "finom?"a...