KONYHASZERELEM

2025. július 24., csütörtök

Királyi sörös karaj


 Hozzávalók

8-10 szelet sertés karaj

2 nagy fej vöröshagyma

1 nagy kanál zsír

1 k.k fűszerpaprika

3-4 kanál mustár

ízlés szerint só,bors,őrölt kömény

5 dl világos sör

  A hússzeleteket kiklopfoljuk enyhén,ne legyen túl vékony.Sózzuk,a zsírban pár percre elősütjük és félretesszük.A ha hagymákat szeleteljük és a visszamaradt zsíban megpároljuk.Fűszerezzük és hozzákeverjük a mustárt,majd felöntjük a sörrel.Jól összekeverjük és visszarakjik a karajokat.Lefedjük és puhára pároljuk.Tört,vagy főtt burgony illik hozzá a legjobban.

Nem nagy cucc elkészíteni és nekem legalábbis fantasztikusan ízlett.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Jókai bableves

  Hozzávalók /kb.5,l leveshez/ 40 dkg füstölt hús /bordapors,csülök/ 2-3 szál sárgarépa 1 nagyobb fehérrépa 1 kis karalábé 1 fej vöröshagyma...