KONYHASZERELEM

2019. július 26., péntek

Borsós egytál

Ne tudom ismeri e valaki ezt az ételt,eddig bárkinek elmondtam,hírből sem hallottak róla.
Még nagymamám készítette mindig májusban vagy júniusban,ugyanis az új,friss zöldségekből az igazi.Én főztem már régiből ,ill.mirelitből is,finom úgy is,de az igazi a júniusi!Mama mindig frissen vágott kacsa hússal készítette,én inkább csirke comb filével,vagy sertés hússal csinálom.
Jelen esetben bográcsban készült,de konyhában is lehet bátran és mivel anyukámnál mesterkedtünk,sertéshúsból csináltuk,mert ők azt kedvelik inkább.
De jöjjön a recept!

Hozzávalók

2 nagy fej vörös hagyma
2 paradicsom
1 TV paprika
2-3 gerezd fokhagyma
1 kg sertés lapocka
1/2 kg új borsó
1 kg új burgonya
kb.25 dkg liszt
2 tojás
só,bors,őrölt paprika ízlés szerint

A hagyma,paradicsom,paprika,fokhagymából és a kockázott húsból pörköltet készítünk.Ezt nem részletezem,felteszem többnyire mindenki tud ilyet.
Mikor félpuha a hús,felöntjük bőven vízzel,majdnem mint mikor levest készítünk.Ha forr,hozzáadjuk a borsót és a negyedelt burgonyát.
Nézzük meg,elég víz van e rajta,sűrűjétől kb.2 ujjnyinak kell lenni.
Ha minden megfőtt,ha kell még pótoljuk vízzel.
A lisztból tojásból és vízből nokedlit keverünk és a végén a forrásban lévő ételbe szaggatjuk.Elég pár perc rottyanás,belekavarunk egyszer kétszer és máris kész,
Ha kicsit lédúsabbnak tűnik,nem kell pánikolni,a nokedli idővel magába szívja és egyneműbb lesz az állaga.Meg lehet bolondítani csípős paprikával is aki szereti.Friss uborka salátával tálalom,az az igazi!
Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...