Ezt a tortát a családom készítette nekem szülinapomra.Életemben nem ettem ennél finobattat!Bár bonyolultnak tűnik,roppant egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók
Piskóta
5 db tojás
10 dkg kristály cukor
10 dkg liszt
3 e.k kakaó por
1 mokkás kanál sütőpor
Szirup
5 dkg cukor
5 e.k víz
3-4 e.k meggylé/ha gyerekek nem eszik,lehet rum,meggylikör is/
Krém-Díszítés
meggy jam
20 kg meggy /lehet befőtt is/
6 dl hideg tejszín
6 dkg porcukor
5 dkg étcsoki
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk,a sárgáját a cukorral fehéredésig verjük,a fefehérjét kemény habbá.A lisztet a kakaóval és a sütőporral elvegyítjük és a fehérjehabbal felváltva a sárga masszába forgatjuk óvatosan.Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon,előmelegített sütőben,tűpróbáig sütjük kb.25 percig.
Ha megsült,lehúzzuk róla a papírt és rácson hűtjük.
A sziruphoz a cukrot a vízzel feloldjuk,felforraljuk,majd a meggylevet is hozzáadjuk,ezután lehűtjük.
A tejszínt porcukorral keményre verjük,keveset kiveszünk a díszítéshez.
A piskótát 3 részre vágjuk.Az alsót megecseteljük a sziruppal,megkentük a jammal,megszórjuk meggyel majd a hab egyharmadát rákentük.Rátesszük a második piskótát,ezzel is ugyanígy járunk el,befedjük a harmadik piskótával.
A maradék habbal bevonjuk a tetejét és oldalát.
Az előzőleg hűtőben tárolt étcsokiból,zöldséghámozóval,vagy nagylyukú reszelővel forgácsokat készítünk és megszórjuk a torta tetejét,akár az oldalát is.A tetejét díszítjük még habcsillaggal és meggyel.
KONYHASZERELEM
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Sertésszűz tejszínes mártásban
Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...
-
Hozzávalók Mennyiséget nem írok,mert mindenki maga tudja mennyit szeretne készíteni és mennyire akarja fűszerezni:)Fokhagymából viszont cs...
-
Hozzávalók 70-80 dkg sertés szűzpecsenye 1 közepes fej vörös hagyma 15 dkg füstölt főtt tarja 30 dkg savanyú uborka 10 dkg vaj kis ...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése