KONYHASZERELEM

2019. július 28., vasárnap

Fekete erdő torta

Ezt a tortát a családom készítette nekem szülinapomra.Életemben nem ettem ennél finobattat!Bár bonyolultnak tűnik,roppant egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók

Piskóta
5 db tojás
10 dkg kristály cukor
10 dkg liszt
3 e.k kakaó por
1 mokkás kanál sütőpor

Szirup
5 dkg cukor
5 e.k víz
3-4 e.k meggylé/ha gyerekek nem eszik,lehet rum,meggylikör is/

Krém-Díszítés
meggy jam
20 kg meggy /lehet befőtt is/
6 dl hideg tejszín
6 dkg porcukor
5 dkg étcsoki

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk,a sárgáját a cukorral fehéredésig verjük,a fefehérjét kemény habbá.A lisztet a kakaóval és a sütőporral elvegyítjük és a fehérjehabbal felváltva a sárga masszába forgatjuk óvatosan.Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és 180 fokon,előmelegített sütőben,tűpróbáig sütjük kb.25 percig.
Ha megsült,lehúzzuk róla a papírt és rácson hűtjük.
A sziruphoz a cukrot a vízzel feloldjuk,felforraljuk,majd a meggylevet is hozzáadjuk,ezután lehűtjük.
A tejszínt porcukorral keményre verjük,keveset kiveszünk a díszítéshez.
A piskótát 3 részre vágjuk.Az alsót megecseteljük a sziruppal,megkentük a jammal,megszórjuk meggyel majd a hab egyharmadát rákentük.Rátesszük a második piskótát,ezzel is ugyanígy járunk el,befedjük a harmadik piskótával.
A maradék habbal bevonjuk a tetejét és oldalát.
Az előzőleg hűtőben tárolt étcsokiból,zöldséghámozóval,vagy nagylyukú reszelővel forgácsokat készítünk és megszórjuk a torta tetejét,akár az oldalát is.A tetejét díszítjük még habcsillaggal és meggyel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...