csirkemell filé
savanykás alma
szárnyas fűszerkeverék
fokhagyma
olivaolaj
Az egész csirkemelleket elfelezem,majd ezeket is lapjában kettébágom,de nem teljesen.
megszórom fűszersóval,bele dörzsölöm.Az almákat megtisztítom,kimagozom,ha szép egészséges,hámozni nem kell.Szeletekre vágom és megtöltöm vele a melleket.Hústűvel vagy fogvájóval összetűzöm.A fokhagyma gerezdeket megpucolom,hosszában kisebb darabokra vágom és kés segítségével a húsba tűzdelem.Kívül is megfűszerezem,hőálló tálba teszem és meglocsolom olajjal.Teszek mellé magozott szeletelt almákat.Letakarom fóliával és sütőben sütöm.Ha szükséges,menet közben pici vizet-olajat lehet hozzá tenni.Ha puha a hús,levesszük a fóliát és pirítunk rá.Én most burgurral tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése