KONYHASZERELEM

2020. december 10., csütörtök

Káposzta leves

Hozzávalók

1 közepes fej édes káposzta fele

2 szál sárga répa

1 szál fehér répa

1 kis karalábé

1 fej vörös hagyma

2 gerezd fokhagyma

2-3 közepes burgonya

petrezselyem

só-bors

őrölt piros paprika

ételízesítő

köménymag

1 kanál liszt

kevés zsiradék


A zöldségeket tisztítom,karikázom,a káposztát vékonyra szeletelem.Kevés zsiradékon az összes zöldséget dinsztelem,megszórom őrölt paprikával és felöntöm vízzel.Beleteszem a fűszereket és addig főzöm míg majdnem puha.Ekkorannyi vízzel pótolom amennyit szeretnénk,ha kezd forrni,hozzáadom a kockázott burgonyát.Míg fő,közben elkészítem a rántást.Kevés zsiradékon világos barnára pirítok 1 kanál lisztet.Hagyom hűlni,majd kevés vízzel csomómentesre kikeverem.Ha minden megfőtt a levesben,hozzáadom a rántást,kevergetem,hogy ne legyen csomós.Petrezselyemmel spékelem a végén.


Jó étvágyat!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...