1 egész csirkecomb
3 szál közepes sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kis karalábé
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
pár szem egész feketebors-szegfűbors-köménymag
1 kisebb TV paprika
só
2-3 babérlevél
petrezselyem
1 citrom
3 tojás sárgája
2 kis marék rizs
A combot tisztítás után hideg vízben felteszem főni.Ha habzik azt leszedem,kis lángra veszem és hozzáadom a tisztított zöldségeket.A hagymát,paprikát egészben,a többit karikára szeletelve.Fűszereket teatojásba teszem,kivéve a babérlevelet és azt is beleteszem.Tulajdonképpen készítek egy laza csirkehúslevest.Ha minden megfőt a levesben,legalább 3 óra,Kiszedem belőle a zöldségeket,húst.Ezután leszűröm a levest.Visszarakom a tűzre,beleteszem a zöldségeket,a paprikát hűlés után felkockázom,az is visszamegy a levesbe.Ha kezd forrni ,beleteszem a rizst,kicsit kavargatom nehogy az aljára tapadjon.Közben a csirkecombot kicsontozom,felkockázom és azt is hozzáadom a leveshez.Mikor félpuha a rizs,a tojássárgákat felverem,a leves levéből fokozatosan adok hozzá kevetgetve,majd besűrítem vele a levest.Megszórom petrezselyemmel és kavargatva egy két rottyanás után elzárom a lángot alatta.Végül ízlés szerint szitromleves csorgatok bele.Hidegen és melegen is nagyon finom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése