KONYHASZERELEM

2021. május 9., vasárnap

Görög citromos csirkelevesII.

 Hozzávalók Kb.4 l.

1 egész csirkecomb

3 szál közepes sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 kis karalábé

1 fej vörös hagyma

2 gerezd fokhagyma

pár szem egész feketebors-szegfűbors-köménymag

1 kisebb TV paprika

2-3 babérlevél

petrezselyem

1 citrom

3 tojás sárgája

2 kis marék rizs


  A combot tisztítás után hideg vízben felteszem főni.Ha habzik azt leszedem,kis lángra veszem és hozzáadom a tisztított zöldségeket.A hagymát,paprikát egészben,a többit karikára szeletelve.Fűszereket teatojásba teszem,kivéve a babérlevelet és azt is beleteszem.Tulajdonképpen készítek egy laza csirkehúslevest.Ha minden megfőt a levesben,legalább 3 óra,Kiszedem belőle a zöldségeket,húst.Ezután leszűröm a levest.Visszarakom a tűzre,beleteszem a zöldségeket,a paprikát hűlés után felkockázom,az is visszamegy a levesbe.Ha kezd forrni ,beleteszem a rizst,kicsit kavargatom nehogy az aljára tapadjon.Közben a csirkecombot kicsontozom,felkockázom és azt is hozzáadom a leveshez.Mikor félpuha a rizs,a tojássárgákat felverem,a leves levéből fokozatosan adok hozzá kevetgetve,majd besűrítem vele a levest.Megszórom petrezselyemmel és kavargatva egy két rottyanás után elzárom a lángot alatta.Végül ízlés szerint szitromleves csorgatok bele.Hidegen és melegen is nagyon finom.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...