Hozzávalók
6 tojás
6 ek.cukor
1 dl olaj
4ek.liszt
2ek.cukrozatlan kakaópor
1 cs. sütőpor
Krém
25 dkg puha margarin
25 dkg porcukor
2 cs.vaníliás cukor
50 dkg tehén túró
Tetejére
2 cs.vaníliás pudingpor
2 ek.cukor
7 dl narancslé
A tojásokat kettéválasztom.A sárgáját a cukorral habosra verem,hozzáadom az olajat,majd a kakaóval,sütőporral elkevert lisztet és simára keverem.A tőjásfehérjéket pici sóval kemény habbá verem és beleforgatom az előző masszába.26 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral és a masszát beleöntöm.Előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütöm.Ha kihült leveszem a papírt róla,visszateszem a formába és megkenem a krémmel.A krémhez a margarint a cukrokkal kihabosítom,a túrót összetöröm és összekeverem a vajas cuccal.
A pudingporokat a cukorral és kevés narancslével csomómentesre keverem,maj hozzáadom a többi narancslevet.Lassú tűzön folyton kavargatva 4-5 rottyanásig főzzük.Időnként kevergetve kicsit hüllni
hagyjuk,ezután ráöntjük a tortára.Hűtőbe tesszük dermedni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése