KONYHASZERELEM

2021. május 12., szerda

Fanta torta nem fantával

Párom szülinapjára készítettem ezt az egyszerű és nagyszerű tortát.Máskor is csináltam már,csak szeletnek és narancs üdítővel.Most viszont narancslével készítettem és merem kockáztatni,hogy mégfinomabb,selymesebb lett a zselés cucc.Készítsétek el így is,megéri a próbát.

Hozzávalók

6 tojás

6 ek.cukor

1 dl olaj

4ek.liszt

2ek.cukrozatlan kakaópor

1 cs. sütőpor

Krém

25 dkg puha margarin

25 dkg porcukor

2 cs.vaníliás cukor

50 dkg tehén túró


Tetejére

2 cs.vaníliás pudingpor

2 ek.cukor

7 dl narancslé

 A tojásokat kettéválasztom.A sárgáját a cukorral habosra verem,hozzáadom az olajat,majd a kakaóval,sütőporral elkevert lisztet és simára keverem.A tőjásfehérjéket pici sóval kemény habbá verem és beleforgatom az előző masszába.26 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral és a masszát beleöntöm.Előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütöm.Ha kihült leveszem a papírt róla,visszateszem a formába és megkenem a krémmel.A krémhez a margarint a cukrokkal kihabosítom,a túrót összetöröm és összekeverem a vajas cuccal.

A pudingporokat a cukorral és kevés narancslével csomómentesre keverem,maj hozzáadom a többi narancslevet.Lassú tűzön folyton kavargatva 4-5 rottyanásig főzzük.Időnként kevergetve kicsit hüllni

hagyjuk,ezután ráöntjük a tortára.Hűtőbe tesszük dermedni.

Jó étvágyat!





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...