KONYHASZERELEM

2021. május 9., vasárnap

Diós krémes ll.

 Hozzávalók

4 tojás 

25 dkg porcukor

10 e.k víz

13 dkg darált dió

16 dkg liszt

fél cs.sütőpor

pici szódabikarbóna

Krém

25 dkg darált dió

18 dkg porcukor

1 cs vaníliás cukor

kb.fél dl tej

25 dkg puha margarin

1 citrom reszelt héja

pici citromlé


Tetejére reszelt csokoládé


  A tojásokat kettéválasztjuk,a sárgáját a porcukorral habosra verjük gépi habverővel,közben fokozatosan hozzáadagoljuk a vizet.Ezután hozzáadjuk a a diót,keverőlapáttal jól eldolgozzuk,majd a sütőporral,szódabikarbónával elkevert lisztet,ezzel is jól eldolgozzuk.A tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezt óvatosan a masszába forgatjuk.Sütőpapírríl bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.180 fokon,kb.25 percig.Ha kész,leszedjük a papírt,hagyjuk kihűlni,utána lapjában kettévágjuk.

A krémhez egy lábasba öntjük a tejet,porcukrot és diót.Lassú tűzön kevergetve fefőzzük pár perc alatt.Még langyosan hozzáadjuk a puha margarint,citromlevet és citromhéjat.Jól kikavarjuk és fél órára hűtőbe tesszük.

A krém felével megkenjük az alsó tésztát,rátesszük a másik tésztát és bevonjuk a maradék krémmel.Nagylyukú reszelőn ráreszelem a csokit a tetejére.

Nem túl édes,egyszerű és nagyszerű!

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...