4 tojás
25 dkg porcukor
10 e.k víz
13 dkg darált dió
16 dkg liszt
fél cs.sütőpor
pici szódabikarbóna
Krém
25 dkg darált dió
18 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
kb.fél dl tej
25 dkg puha margarin
1 citrom reszelt héja
pici citromlé
Tetejére reszelt csokoládé
A tojásokat kettéválasztjuk,a sárgáját a porcukorral habosra verjük gépi habverővel,közben fokozatosan hozzáadagoljuk a vizet.Ezután hozzáadjuk a a diót,keverőlapáttal jól eldolgozzuk,majd a sütőporral,szódabikarbónával elkevert lisztet,ezzel is jól eldolgozzuk.A tojás fehérjét kemény habbá verjük és ezt óvatosan a masszába forgatjuk.Sütőpapírríl bélelt tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.180 fokon,kb.25 percig.Ha kész,leszedjük a papírt,hagyjuk kihűlni,utána lapjában kettévágjuk.
A krémhez egy lábasba öntjük a tejet,porcukrot és diót.Lassú tűzön kevergetve fefőzzük pár perc alatt.Még langyosan hozzáadjuk a puha margarint,citromlevet és citromhéjat.Jól kikavarjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
A krém felével megkenjük az alsó tésztát,rátesszük a másik tésztát és bevonjuk a maradék krémmel.Nagylyukú reszelőn ráreszelem a csokit a tetejére.
Nem túl édes,egyszerű és nagyszerű!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése