Hozzávalók
65 dkg finom liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl langyos víz
2 tk.só
1 kk.cukor
3 ek.olaj
Kimérjük a lisztet,a peremére szórjuk a sót.A cukros langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt,majd a liszthez adjuk.Elkezdjük dagasztani,ha összeállt,hozzáadjuk az olajat és simára dagasztjuk.Letakarjuk és 20 percig meleg helyen kelesztjük.Ezután átgyúrjuk és újabb 20 perc kelesztés.Téglalappá nyomkodjuk a kezünkkel,hogy a bubik kimenjenek belőle és feltekerjük nem túl szorosra,formázzuk.Papírozott jénaiba tettem,lefedtem és újra 20 percet pihentettem.Bevagdostam pengével,vízzel lespricceltem,lefedtem és 220 fokra előmelegített sütőben kb 1 óráig sütöttem.A sütő aljába tettem egy edénybe vizet.Ha kellően pirult,leveszem a fedőt,kiveszem a formábó és ellenőrzöm,hogy át sült e.Ha úgy látom még kell sülnie,visszateszem simán a rácsra a sütőbe,a tetejét letakarom papírral,hogy ne égjen meg.Ha kész,rácsra teszem,lespriccelem és hűlni hagyom.
Jó étvágyat%
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése