Mentsük meg a maradékot!Közelm
últban hagymás csirkemájat készítettem,de nem fogyott el.Lefagyasztottam a maradékot és már akkor tudtam mit kezdek majd vele.Ezt a merényletet követtem el és nagyon jól sikerült.
Hozzávalók
50 dkg liszt
2 kk.só
2.5 dkg élesztő
2.7dl langyos tej
1 tk.cukor
0.5 dl olaj
Töltelék
1/2 kg tisztított csirkemáj
kevés olaj
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só-bors /esetleg majoranna/
Az olajon megdinsztelem a vékony szeletelt hagymát.ha üveges,hozzádobom a kinyomott fokhagymát is.A májat apróra kockázom és a hagymára teszem.Pár percig kell csak sütni,mivel apró és a májnak kevés sülési idő kell.Ha kész akkor sózom,borsozom.Ha kihűlt kicsit még villával összenyomkodom,hogy pépesebb legyen,de maradjon darabka is benne.
A tésztát hagyományos módon jól kidagasztom.Hagyom kelni 50 percet,majd átgyúrom és vékonyra nyújtom.Nagyobb korongokat szaggatok,én csészét használtam.Egy korong közepére halmozzuk a májat,tészta szélét picit bevizezzük,majd ráborítjuk a másik korongot és lenyomkodjuk.Így készítjük el mindet.Villával jól lenyomkodjuk még a széleit,hogy ne nyíljon szét és tepsibe rakjuk.Megkenjük felvert tojással és pihentetjük még jó fél órát.Addig beizzítjuk a sütőt 200 fokra.Betoljuk és szép színűre sütjük.Sütőtől függően kb.25-30 perc.
A kimaradt tésztából én most csináltam egy kisebb napraforgó kalácsot,szintén májjal töltve.
Ketté osztottam a tésztát és 2 egyforma vékony kerek lapot nyújtottam.Az egyiket tepsibe tettem,megkentem a májjal,a másikkal beborítottam,széleit lenyomkodtam.A kör közepére rányomtam egy féldecis poharat,majd a pohártól indúlva kifelé,kb.5.cm-es távolságonként bevagdostam.Ezután óvatosan,egyenként 2x megtekertem.Lekentem felvert tojással,fél óra pihi és mehet sülni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése