Böngészgettem a receptek kö
zött,mi is lenne vajon a megfelelőbb tészta.De mint minden,míg ki nem próbáljuk,addig lutri.Találtam egy megfelelőnek tűnőt,de menet közben átvariáltam,gyanús volt az állaga.Nem bántam meg,mert nagyon finom,könnyű tésztát kaptam.Még a párom is ráharapott,pedig ő nincs odáig a pizzáért.Jól megkentem,de így sem olyan intenzív a pizza íz,ettől függetlenül ízlett és máskor is elkészítem.
Hozzávalók
50 dkg liszt
2.5 dl langyos tej
1 t.k cukor
2.5 dkg élesztő
2 tojás
0.5 dl olaj
1.5 t.k só
2 e.k tejföl
Szósz
kb.30 dkg ketchup
oregánó
só-bors
2 gerezd reszelt fokhagyma
Ezt mind ízlés szerint és összekeverni.
Trapista sajt
A keverőtálba öntök 1 dl langyos tejet és a cukrot,belemorzsolom az élesztőt.Ha habosodik,kel,hozzá adom a többi tejet,tejfölt,tojást.Össze keverem,én géppel teszem,majd jöhet a liszt és a só.El kezdem dagasztani és az utolsó percekben adom hozzá az olajat.Addig dagasztom,míg sima nem lesz a tészta és elválik az edény falától.
Kiveszem a tálból,kicsit kézzel átgyúrom és egy picit lisztezett másik tálba teszem.Letakarom és meleg helyen kelesztem duplájára.
Ha megkelt,deszkán átdolgozom és 2 részre osztom.Vékony téglalapra formázom,hosszában a felét megkenem a szósszal,reszelt sajttal megszórom.A meg nem kent tésztarészt ráhajtom,kicsit lenyomkodom és kb.3cm-es csíkokra vágom.A nyitottabb végét kicsit összecsípem,majd 2-3x megcsavarom.Sütőpapíros tepsibe rakom őket és megkenem felver tojással.Letakarva kelesztem 15-20 percig,ismét lekenem tojással,megszórom sajttal,majd 180 fokos előmelegített sütőbe tolom és 20 perc alatt készre sütöm.
A másik tészta adaggal u.e az eljárás.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése