KONYHASZERELEM

2020. november 27., péntek

Paprikás krumpli extra gazdagon

 Ezt az ételt azért agyaltam ki,hogy a lányom is megegye a paprikás krumlit.Mindenki szereti csak ő nem,de így elkészítve már ehetőnek nyilvánította.


Hozzávalók

1 kg burgonya

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

kis szál parasztkolbász

30dkg zöldborsó

olaj

15-20 dkg liszt

1 tojás 

só-őrölt bors-fűszerpaprika


A hagymát tisztítom,kockázom és kevés zsiradékon dinsztelem.Beleteszem a zúzott fokhagymát is,majd a hámozozz hasábolt burgonyát.Együtt pirítom kicsit,megszórom paprikával,összekeverem és felöntöm annyivízzel,hogy jól ellepje.Sózom,borsozom beleteszem a borsót és a karikázott kolbászt is.Addig főzöm,amíg majdnem puha nem lesz a burgonya és a borsó,legyen rajta kb.1.5 ujjnyira lé.ekkor beleszaggatom a nokedlit.A nokedlihez a tojást felverem sóval,bele a liszt,annyi vízzel kikavarom simára,hogy ne legyen sem folyós sem nagyon sűrű.                                                                 Pár percig kavargatva főzöm,leveszem a tűzről és lefedem.A nokedli még szív magába lét,ezért úgy kalkuláljunk,hogy mikor elzárjuk,még legyen rajta elég lé,nehogy nagyon sűrű ételt kapjunk.                  Kenyérrel,savanyúsággal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...