Hozzávalók
1 kg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kis szál parasztkolbász
30dkg zöldborsó
olaj
15-20 dkg liszt
1 tojás
só-őrölt bors-fűszerpaprika
A hagymát tisztítom,kockázom és kevés zsiradékon dinsztelem.Beleteszem a zúzott fokhagymát is,majd a hámozozz hasábolt burgonyát.Együtt pirítom kicsit,megszórom paprikával,összekeverem és felöntöm annyivízzel,hogy jól ellepje.Sózom,borsozom beleteszem a borsót és a karikázott kolbászt is.Addig főzöm,amíg majdnem puha nem lesz a burgonya és a borsó,legyen rajta kb.1.5 ujjnyira lé.ekkor beleszaggatom a nokedlit.A nokedlihez a tojást felverem sóval,bele a liszt,annyi vízzel kikavarom simára,hogy ne legyen sem folyós sem nagyon sűrű. Pár percig kavargatva főzöm,leveszem a tűzről és lefedem.A nokedli még szív magába lét,ezért úgy kalkuláljunk,hogy mikor elzárjuk,még legyen rajta elég lé,nehogy nagyon sűrű ételt kapjunk. Kenyérrel,savanyúsággal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése