Sütikben nem vagyok nagymester,de ha nagyon jól sikerül arra olyan büszke tudok lenni:)Na ez történt most is.Nézegettem recepteket a neten,aztán két receptből összekovácsoltam Őt.Csak ajánlani tudom,fincsike és nagyon omlós.
Hozzávalók
Tészta
40 dkg liszt
fél cs.sütőpor
15 dkg zsiradék-én fele zsír fele margarint használtam
1 tojás
15 dkg porcukor
csipet só
1 citrom reszelt héja
2 dl tejföl
Töltelék
1,5 kg alma (de 2 kg is belefér,ha vastagabb almaréteget szeretnénk)
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
keksz v.baba piskóta morzsa
1 tojás a kenéshez
A lisztet,sütőport,cukrot összekeverem.Hozzáadom a zsiradékot és elmorzsolom.Mehet bele a többi hozzávaló,jól összedolgozom,lefóliázom és hűtőben pihentetem,míg az almát elkészítem.
Almákat mosom,hámozom és nagylyuku reszelőn lereszelem.Kicsit állni hagyom,majd jól kinyomkodom a levétől és megszórom őrölt fahéjjal.
A tepsit kizsírozom,lisztezem.A sütőt bekapcsolom 200 fokra.
A tésztát átdolgozom,ketté osztom,tepsi méretűre kinyújtom az egyiket,leterítem a tepsibe.Megszurkálom villával,megszórom a morzsa felével.
Az almát megcukrozom,összekeverem és a tésztára egyengetem.Az alma tetejét megszórom a maradék morzsával.
Kinyújtom a másik tésztát,beborítom a tetejére,eligazgatom,megszurkálom villával.Felvert tojással jól megkenem és mehet a sütőbe.
Mikor már majdnem jó,még egyszer lekenem tojással és készre sütöm,kb.35-40 perc.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése