KONYHASZERELEM

2020. november 27., péntek

Parasztreggeli kicsit mésképp

 Parasztreggeli vacsorára Is!Ismét egy mit főzzek de gyorsan,mi van itthon nap.

Ritkán bekattan az agyamba ez a finom étel ahogy most is,de most kicsit másképp készítettem el és milyen isteni volt!Kiadós,laktató mennyei ízkavalkád parasztosan.Kell az ilyen olykor-olykor.Mennyiséget nem írok csak hozzávalókat,ízléstől és kapacitástól függ.


Hozzávalók

burgonya

húsos szalonna

hagyma

tojás

só-bors

petrezselyem



Néhány szem közepes burgonyát jól megmosok és félig megfőzöm,ha kicsit hűlt,megszabadítom a héjától.A hagymát megpucolom és szeletelem,a szalonnát felcsíkozom.                                                     Egy nagyobb serpenyőbe teszem a szalonnát és elkezdem zsírjára olvasztani.Ha nem elég zsíros,kevés zsiradékkal pótoljuk.Ha félig kiengedte a zsírját és kezd pirulni,hozzátesszük a hagymát.Kavargatjuk és ha üveges a hagyma is,rákarikázzuk a burgonyát.Sózzuk,borsozzuk és ha picit megpirult a burgonya is,egy jénai tálba átrakjuk az egészet.Ütünk a tetejére annyi tojást amrnnyit szeretnénk és előmelegített sütőbe toljuk.Addig sütjük amíg a tojás meg nem sült.Ha kész,megszórjuk aprított petrezselyemmel és kész a vacsi!

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Királyi sörös karaj

  Hozzávalók 8-10 szelet sertés karaj 2 nagy fej vöröshagyma 1 nagy kanál zsír 1 k.k fűszerpaprika 3-4 kanál mustár ízlés szerint só,bors,őr...