Ritkán bekattan az agyamba ez a finom étel ahogy most is,de most kicsit másképp készítettem el és milyen isteni volt!Kiadós,laktató mennyei ízkavalkád parasztosan.Kell az ilyen olykor-olykor.Mennyiséget nem írok csak hozzávalókat,ízléstől és kapacitástól függ.
Hozzávalók
burgonya
húsos szalonna
hagyma
tojás
só-bors
petrezselyem
Néhány szem közepes burgonyát jól megmosok és félig megfőzöm,ha kicsit hűlt,megszabadítom a héjától.A hagymát megpucolom és szeletelem,a szalonnát felcsíkozom. Egy nagyobb serpenyőbe teszem a szalonnát és elkezdem zsírjára olvasztani.Ha nem elég zsíros,kevés zsiradékkal pótoljuk.Ha félig kiengedte a zsírját és kezd pirulni,hozzátesszük a hagymát.Kavargatjuk és ha üveges a hagyma is,rákarikázzuk a burgonyát.Sózzuk,borsozzuk és ha picit megpirult a burgonya is,egy jénai tálba átrakjuk az egészet.Ütünk a tetejére annyi tojást amrnnyit szeretnénk és előmelegített sütőbe toljuk.Addig sütjük amíg a tojás meg nem sült.Ha kész,megszórjuk aprított petrezselyemmel és kész a vacsi!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése