Valami lájtos vasárnapi menüre vágytam,mert elég gazdag,gyomrot nemkímélő étkeket készítettem a héten😀Lövésem nem volt mi legyen,tehát szörföztem a hálón,hátha szembe jön velem az Ő az!Ez kell nekem!Meg is találtam,Fördös Z oldalán.Nagyon egyszerű,idő igénytelen,nagyszerű.Ismertem,bár nem ilyen verzióban,de még sosem készítettem el.Na de most!Azt hiszem többször bekalkulálom a repertoárba.
Hozzávalók
1 kg csirkemell filé
1 citrom
marék petrezselyem
só-bors ízlés szerint
2-3 ek.oliva olaj
Bunda
40 dkg liszt
3 tojás
3 dl sör
só
sütéshez olaj
A csirkemelleket meg mossuk és tetszőleges csíkokra vágjuk.Ne legyen túl vastag,akkor nem sül át.Én enyhén megklopfoltam őket.Egy tálba tettem,enyhén megsóztam-borsoztam,ráreszeltem a citrom héját és belenyomtam a levét is.Oliva olajjal meglocsoltam,hozzáadtam a nagyon apróra vágott petrezselymet,összekevertem ,lefóliáztam és hűtőbe tettem összeérni.
A bundához a tojásokat felvertem sóval,30 dkg lisztet hozzá adtam és 2 dl sört.Alaposan,csomó mentesen kikevertem,majd a maradék sört hozzáadva ismét átkevertem .Őt is a hűtőben pihentettem.
A húst először a maradék lisztben átforgattam,bele a sörös masszába,majd a közepesen forró olajba.Mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Burgonya pürével és cékla salátával tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése