Hozzávalók
40 dkg csirkemáj
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma(vagy fokhagyma só,amit csak a sütés végén szórjuk bele)
2-3 alma
kevés liszt
kb.1 dl almalé
só-őrölt bors-majoranna
A csirkemájat mosom,tisztítom és tetszőleges darabokra vágom.Szűrőbe teszem,hogy a víz lecsepegjen róla.
A hagymát szeletelem és kanálnyi kacsazsíron megdinsztelem,fele párolásnál mehet bele a fokhagyma.Hozzáadom a májat,kevergetve félpuhára sütöm.Egy másik serpenyőben kevés vajat hevítek és a hámozatlan kockázott almákat pár percig pirítom benne.Hozzáadom a májhoz,összekeverem,fűszerezem a són kívül.Meghintem fél kanálnyi liszttel,jól elkeverem,hogy ne legyen benne csomó,majd annyi almalevet öntök rá,hogy szaftos legyen,de ne túl híg.Együtt főzöm pár percig,míg megfelelő állagú lesz.Ha leveszem a lángról akkor sózom ízlés szerint.
Vajas petrezselymes tört burgonyával tálaltam.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése