KONYHASZERELEM

2022. július 15., péntek

Sárgabarack krémleves


 

Igazi nyári hűsítő leves.Bár nagyon gyümölcsös vagyok,a gyümölcsleveseket nem igazán szeretem.A sárgabarack ezalól kivétel.Hűvösen tejszínhabbal valami mennyei és nem utolsó sorban,hamar elkészíthető.

Hozzávalók

1 kg sárgabarack

fél cs.vaníliás pudingpor

2dl főző tejszín

cukor-szegfűszeg-fahéj ízlés szerint

csipet só

2 dl habtejszín


A barack háromnegyedét magozom és felkockázom.Fazékba teszem és felöntöm vízzel,hogy jól ellepje.Ízlés szerint cukrozom,fahéjazom és icipicit sózom.A szegfűszeget teatojásba teszem és beleteszem a barackhoz.Addig főzöm míg megpuhul,a teatojást kiemelem és botmixerrel pürésítem.Visszateszem a tűzre,hozzáöntöm a tejszínnel kikevert pudingport,kevergetve felfőzöm.Ha túl sürü,vízzel még higítom.

A maradék barackot is magozom,kockázom és tálaláskor a levesbe adagolom.

Lehütve tálaltam tejszínhabbal,babapiskóta tallérral.

Jó étvagyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...