Igazi nyári hűsítő leves.Bár nagyon gyümölcsös vagyok,a gyümölcsleveseket nem igazán szeretem.A sárgabarack ezalól kivétel.Hűvösen tejszínhabbal valami mennyei és nem utolsó sorban,hamar elkészíthető.
Hozzávalók
1 kg sárgabarack
fél cs.vaníliás pudingpor
2dl főző tejszín
cukor-szegfűszeg-fahéj ízlés szerint
csipet só
2 dl habtejszín
A barack háromnegyedét magozom és felkockázom.Fazékba teszem és felöntöm vízzel,hogy jól ellepje.Ízlés szerint cukrozom,fahéjazom és icipicit sózom.A szegfűszeget teatojásba teszem és beleteszem a barackhoz.Addig főzöm míg megpuhul,a teatojást kiemelem és botmixerrel pürésítem.Visszateszem a tűzre,hozzáöntöm a tejszínnel kikevert pudingport,kevergetve felfőzöm.Ha túl sürü,vízzel még higítom.
A maradék barackot is magozom,kockázom és tálaláskor a levesbe adagolom.
Lehütve tálaltam tejszínhabbal,babapiskóta tallérral.
Jó étvagyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése