KONYHASZERELEM

2022. július 22., péntek

Zöldségleves húsgaluskával


Hozzávalók

A galuskához:25 dkg darált csirkehús

1 tojás

kb.2 e.k zabliszt

só-bors-delikát ízlés szerint

petrezselyem

A leveshez:1 nagy szál sárgarépa

1 fehér répa

fél karalábé

1 fej vöröshagyma

1 marék zöldborsó

1 e.k paradicsom püré

1 e.k zabliszt

1 t.k őröl piros paprika

só-bors-delikát ízlés szerint

petrezselyem

     A zöldségeket megtisztítom és karikázom.A hagymát apróra kockázom és kevés olajon megdinsztelem.Rádobom a zöldségeket,együtt párolom,majd megszórom a liszttel.Kavargatva kicsit pirítom,megszórom pirospaprikával.hozzáadom a paradicsom pürét és felöntöm annyi vízzel,hogy jól ellepje.Fűszerezzük és puhára főzzük.Menet közben a vizet pótoljuk,ha puha felengedjük annyi vízzel,amennyi levest szeretnénk.Forráskor megszórjuk az aprított petrezselyemmel és kiskanállal,apró (gombócokat)galuskákat szaggatunk a levesbe.15-20 percig főzzük és tálalhatunk.

A galuska készítése:A darálthúst összekeverjük a tojással,liszttel,aprított petrezselyemmel és ízlés szerint fűszerezzük.Hűtőben pihentetjük felhasználásig,legalább 10 percig.

Jó étvágyat!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Sertésszűz tejszínes mártásban

  Hozzávalók 60 dkg sertésszűz 2 ek.oliva olaj 3 dkg vaj színes bors só 2 dl víz 1 húsleves kocka 2 kk.mustár 1,5 dl tejszín picike porcukor...