.jpg)
.jpg)
Hozzávalók
6 db egész csirkecomb
kevés csirkefűszersó
a pácoláshoz 2%-os sóoldat/1 liter vízhez 1 csapott e.k só
3-4 ág friss rozmaring /ha nincs,nagyon kevés őröltet keverünk a fúszersóhoz/
Töltelék
3 szikkadt zsemle
15 dkg füstölt főtt tarja
3-4 db főtt tojás
2 egész tojás
só-bors
fokhagymapor
Mielőtt készíteni szeretnénk a sültet,előtte legalább 14 órát áztassuk a sólében.A csirkéket tisztítva egy nagy tálba tesszük,úgy hogy legyen helye a víznek is.Kimérjük a víz mennyiséget a csirkére öntve,hogy jól ellepje.Leöntjük a vizet,a csirkét áttesszük egy másik tálba.A kimért mennyiségű vizet beleöntjük az előző tálba és hozzáadjuk a sómennyiséget.Jól elkeverjük,hogy elolvadjon a só ezután visszarákjuk hozzá a csirkéket.Lefedjük és hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a zsemléket beáztatjuk vízbe,jól kinyomkodjuk és tálba tesszük.A tojásokat megfőzzük és apró kockákban a zsemléhez adjuk.A tarját szintén apróra kockázzuk,mehet a többihez.Beleütjük a nyers tojásokat,só-bors-fokhagymapor ízlés szerint,lehet bolondítani aprított petrezselyemmel,majorannával,én most kihagytam.Jól összedolgoztam és hagytam összeérni.A csirkéket a pácból kivéve kicsit papírtörlőn leitatjuk.A bőrét meglazítjuk és megtöltjük combokat.Enyhén bedörzsöljük mindenhol fűszersóval,ne vigyük túlzásbe,mert a sós létől kellően ízes!Tepsibe rakjuk,közzé teszem a rozmaringágakat,ha van és kevés zsiradékkal meglocsoljuk.Én most kacsazsírral kedveskedtem nekik.Picike vizet is öntöttem alá,lefedtem főliával és betoltam a sütőbe 180 fokra.Nem tudom meddig sült,figyelgettem,ha kellően puha a hús,leveszem a fóliát és rápirítok.Sárgarépás jázminrizzsel tálaltam és én készített céklasalátával.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése