KONYHASZERELEM

2025. október 28., kedd

Kefires kifli kolbásszal





 Tészta

70 dkg liszt
2db tojás
1 kis pohár kefir
6 dkg cukor
2.5 dkg élesztő
1.5 dl tej
1 dl olaj
só ízlés szerint /mi sósan szeretjük,kb 2-2.5 tk./
Töltelék
20 dkg margarin
3 dkg/vagy kóstolás után mehet még/
Kb.15-20 dkg füstölt kolbász
10 dkg reszelt sajt
1 tojás a teteje kenéshez

  A langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt.A lisztet tálba szitálom,a szélére szórom a sót.Hozzáadom a liszthez az összes hozzávalót,kivéve az olajat.Alaposan összedolgozom,majd apránként az olajat is hozzáadom.Sima tésztává dagasztom és letakarva 50 percig a duplájára kelesztem.Közben a puha margarint habosra kikeverem a sóval,a kolbászt pedig apróra kockázom.Ha megkelt a tészta,árgyúrom és 3 egyenlő részre osztom.egyenként kinyújtom vékony körré,megkenem a sós vajjal és 12 egyformára szeletelem.Egyesével kicsit megnyújtom a széles részét és teszek rá kis adag kolbászt.Szorosan,kicsit meghúzva feltekerem kiflinek.Papírozott tepsibe teszem és pihentetem 15 percig,Megkenem felvert tojással és megszórom reszelt sajttal.180fokra előmelegített sütőbe tolom,pirulásig sütöm,kb.20-25 percig.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kefires kifli kolbásszal

  Tészta 70 dkg liszt 2db tojás 1 kis pohár kefir 6 dkg cukor 2.5 dkg élesztő 1.5 dl tej 1 dl olaj só ízlés szerint /mi sósan szeretjük,kb 2...